Мит номер 1: Трябва да се направи ремонт на кухнята и банята преди продажбата.

Истината: Въпреки че кухните и баните могат да увеличат стойността на жилището, надали ще получите голяма възвръщаемост от инвестицията, ако направите основен ремонт точно преди продажбата.

Козметичните подобрения от друга страна, може да ви помогнат да продадете жилището на по-висока цена.

Мит номер 2: Екстериорът не е толкова важен, колкото интериорът.

Истината: Купувачите често правят бързи преценки, често само на базата на външния вид на даден имот. Затова фасадата е много важна. 

„Ако имотът изглежда зле, а дворът е занемарен и затрупан с ненужни боклуци, има вероятност изобщо да не влязат в къщата.“ коментира Бик де Каро, брокер на имоти от Вирджиния.

Добрата новина е, че не е нужно да се хвърлят много пари, за да се постигнат големи промени на външния вид на имота. Може да започнете, като окосите тревата, подрежете живия плет и разчистите всякакви натрупани излишни вещи. Срещу относително скромна сума пък може да боядисате предната врата, да сложите нова табелка с адреса, да засадите малко цветя или да сложите нова стилна външна лампа.

 

Мит номер 3: Ако домът ми е чист, не е нужно да правя специални аранжировки.

Истината: Чист и подреден дом е добра първа стъпка, но все повече продавачи на жилища прибягват до услугите на професионални декоратори и така вдигат прага. Вече не е достатъчно просто да заметете стъпалата и да приберете мръсните дрехи за пране.

 

Мит номер 4: Повечето купувачи могат да приемат цветове на боите, които не харесват.

Истината: Преместването е трудоемък процес и макар и повечето купувачи да знаят, че могат да пребоядисат стените, просто не им се занимава и с това. 

Затова едно от най-важните неща, които може да направите, за да освежите имота си, е да положите един нов слой неутрална боя. Неутралните цветове също стоят по-добре на снимките в интернет – откъдето повечето потенциални купувачи ще добият първата си представа за жилището ви.

Източник: Investor.bg