Български English Руский
http://bulgaria-estate.com/
contact
052 96 00 00
0882 96 00 00

на цената на един градски разговор

Митове и истини за продажбата на жилище

Ако решите да продадете жилището си, може да чуете най-различни съвети от всички. За съжаление, не всички те са правилни, а грешната информация може да доведе до загуба на време и пари. Брокери на имоти, взели участие в проучване на американския сайт за сделки с имоти Zillow.com, обобщават няколко основни мита за пазара на имоти – разбиването им може да помогне да продадете по-бързо имота си.

Мит номер 1: Трябва да се направи ремонт на кухнята и банята преди продажбата.

Истината: Въпреки че кухните и баните могат да увеличат стойността на жилището, надали ще получите голяма възвръщаемост от инвестицията, ако направите основен ремонт точно преди продажбата.

Козметичните подобрения от друга страна, може да ви помогнат да продадете жилището на по-висока цена.

Мит номер 2: Екстериорът не е толкова важен, колкото интериорът.

Истината: Купувачите често правят бързи преценки, често само на базата на външния вид на даден имот. Затова фасадата е много важна. 

„Ако имотът изглежда зле, а дворът е занемарен и затрупан с ненужни боклуци, има вероятност изобщо да не влязат в къщата.“ коментира Бик де Каро, брокер на имоти от Вирджиния.

Добрата новина е, че не е нужно да се хвърлят много пари, за да се постигнат големи промени на външния вид на имота. Може да започнете, като окосите тревата, подрежете живия плет и разчистите всякакви натрупани излишни вещи. Срещу относително скромна сума пък може да боядисате предната врата, да сложите нова табелка с адреса, да засадите малко цветя или да сложите нова стилна външна лампа.

 

Мит номер 3: Ако домът ми е чист, не е нужно да правя специални аранжировки.

Истината: Чист и подреден дом е добра първа стъпка, но все повече продавачи на жилища прибягват до услугите на професионални декоратори и така вдигат прага. Вече не е достатъчно просто да заметете стъпалата и да приберете мръсните дрехи за пране.

 

Мит номер 4: Повечето купувачи могат да приемат цветове на боите, които не харесват.

Истината: Преместването е трудоемък процес и макар и повечето купувачи да знаят, че могат да пребоядисат стените, просто не им се занимава и с това. 

Затова едно от най-важните неща, които може да направите, за да освежите имота си, е да положите един нов слой неутрална боя. Неутралните цветове също стоят по-добре на снимките в интернет – откъдето повечето потенциални купувачи ще добият първата си представа за жилището ви.

Източник: Investor.bg

Какво е пасивна къща? 16-02-2018

Пасивна къща най-общо казано, представлява немски стандарт за сгради с много ниска консумация на енергия за отопление и охлаждане и конкретни мерки за постигането му. Всички глобални тенденции в строителния бизнес, особено в Европа, са в посока на движение към пасивния стандарт. Прочети още

Покупка на жилище в строеж 21-02-2016

Представяме ви част от отговорите към читатели на инж. Ирена Перфанова, председател на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти” Прочети още

Нестандартни интериорни решения - 3D настилки. 20-02-2016

Превърнете дома си в произведение на изкуството Прочети още