Български English Руский
http://bulgaria-estate.com/
contact
052 96 00 00
0882 96 00 00

на цената на един градски разговор

Какво е пасивна къща?

Пасивна къща най-общо казано, представлява немски стандарт за сгради с много ниска консумация на енергия за отопление и охлаждане и конкретни мерки за постигането му. Всички глобални тенденции в строителния бизнес, особено в Европа, са в посока на движение към пасивния стандарт.

Какво е пасивна къща?

 

 

 Пасивна къща най-общо казано, представлява немски стандарт за сгради с много ниска консумация на енергия за отопление и охлаждане и конкретни мерки за постигането му. Всички глобални тенденции в строителния бизнес, особено в Европа са в посока на движение към пасивния стандарт.

Към 2020г. този стандарт ще бъде в сила в цяла Европа и България за ново строителство. "Пасивна къща" е стандарт приложим не само за еднофамилни къщи, както бихме се подлъгали от името. Това е стандарт по който могат да се изграждат всички видове обществени и многофамилни жилищни сгради.

Пасивните къщи са сгради, в които вътрешният климат може да се получи без активна отоплителна или охладителна система.

Този тип къщи са впечатляващо архитектурно, инженерно-строително и техническо постижение.


 

 

Благодарение на развитието на архитектурата визията на сградата може да бъде достатъчно атрактивна, без естетиката да бъде жертва на практичността. 

Къщата сама се подгрява и охлажда - затова се нарича „пасивна”.

Допълнителните енергийни потребности за  домакинските уреди могат да се покриват с възобновяеми енергийни източници като енергията произведена от слънцето, вятъра и водата.

 

 

Източник: "Какво е пасивна къща?"

Покупка на жилище в строеж 21-02-2016

Представяме ви част от отговорите към читатели на инж. Ирена Перфанова, председател на Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти” Прочети още

Нестандартни интериорни решения - 3D настилки. 20-02-2016

Превърнете дома си в произведение на изкуството Прочети още

Нестандартни интериорни решения - стъклените тухли. 20-02-2016

Стъклени тухли са един нестандартен вариант да се внесат повече светлина и комфорт в помещенията. Прочети още